Hamilton: “Ik hoop dat iedereen de resultaten van het onderzoek te zien krijgt”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton hoopt dat de resultaten van het onderzoek dat gevoerd werd naar de gebeurtenissen tijdens GP van Abu Dhabi in 2021 publiek gemaakt zullen worden zodat iedereen kan begrijpen wat er misgelopen is.

De FIA heeft al laten weten dat het langverwachte onderzoek is afgerond en wat de gevolgen ervan zijn. Michael Masi moet de baan ruimen en krijgt maar liefst twee vervangers die op hun beurt nog worden bijgestaan door een Virtual Control Room. 

De inhoud van het onderzoek blijft vooralsnog geheim en het is niet zeker of het rapport überhaupt publiek zal gemaakt worden. 

“Deze zaak zal met alle teams en rijders worden besproken en behandeld om lessen te trekken uit deze situatie en er zal aan de deelnemers, media en fans duidelijkheid worden verschaft over de huidige reglementen om het competitieve karakter van onze sport te vrijwaren en tegelijk de veiligheid van de rijders en officials te garanderen,” aldus de FIA.

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton hoopt alvast dat het rapport publiek zal worden gemaakt zodat iedereen kan begrijpen wat er juist misliep maar ook om de hele affaire eindelijk definitief af te sluiten.

“Ik heb het niet gezien, ik dacht dat het nog niet uit was,” zei hij. “Maar ik ben enthousiast om de resultaten van dat rapport te zien.”

“Ik denk dat hopelijk iedereen het te zien krijgt, en misschien alles beter zal begrijpen.”

“En ik denk dat het er uiteindelijk, zoals bij alles, om gaat te begrijpen waar we zijn geweest, zodat we vooruit kunnen en in een positief licht.”

Er wordt gefluisterd dat de FIA het rapport nooit publiek zal gaan maken maar dat zou de integriteit en de transparantie van de hele organisatie geen goed doen. Volgende maand vindt de FIA’s World Motor Sport Council plaats in Bahrein, net voor de openingsrace van het nieuwe F1-seizoen en dat wordt gezien als de laatste kans om het rapport openbaar te maken. 

Als ze daar niet in slagen zal het vertrouwen van de fans en de media ver zoek zijn.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer