Fernando Alonso verbreekt de samenwerking met McLaren

Fernando Alonso is geen ambassadeur van McLaren meer, de Spanjaard heeft volgens het Spaanse ‘Marca’ de banden met zijn voormalige werkgever volledig verbroken.


Alonso racete vier jaar voor het McLaren F1-team en nam eind 2018 afscheid van de Formule 1. De samenwerking met McLaren werd echter op een ander niveau verder gezet. Alonso werd immers McLaren-ambassadeur.

Kort na zijn officieel F1-afscheid testte Alonso met een McLaren F1-bolide en ook daarna nam hij in de kleuren van McLaren deel aan de Indy 500. Die deelname draaide op een serieuze ontgoocheling uit want Alonso slaagde er niet in om zich voor de race te kwalificeren.

Fernando Alonso testte voor McLaren nog wel met de McLaren MCL34 tijdens de in-season test in Bahrein. Als McLaren-ambssadeur was hij ook tijdens verschillende raceweekends te zien bij McLaren.

Alonso verkende echter vooral andere horizonten in de autosport en volgens het Spaanse ‘Marca’ is de samenwerking tussen Alonso en McLaren stopgezet en heeft Alonso zijn functie als McLaren-ambassadeur neergelegd.

Na zijn debuut in de Dakar-rally de voorbije weken wil Fernando Alonso van een nieuwe deelname aan de Indy 500 een absolute prioriteit maken. Indien de Spanjaard erin slaagt om de Indy 500 te winnen dan heeft hij de befaamde ‘Triple Crown’ beet.

De tweevoudig F1-kampioen zou de tweede piloot in de geschiedenis kunnen zijn die de 24u van Le Mans, de Grand Prix F1 van Monaco en de 500 mijl van Indianapolis (IndyCar) wint, waarmee hij in de voetsporen zou stappen van de Brit Graham Hill.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print