Fernando Alonso: “We gaan met goed nieuws de zomerpauze in”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Voor Fernando Alonso verliep het raceweekend in België met hoogtepunten en dieptepunten maar uiteindelijk gaat de sinds zaterdag 42-jarige Alonso met een goed gevoel de zomerpauze in.

Na enkele minder goede en moeizame races voor Aston Martin ging het team met vraagtekens het raceweekend op Spa-Francorchamps in. Alonso verwachtte dat de karakteristieken van Spa-Francorchamps een serieuze uitdaging zouden vormen voor de Aston Martin F1-bolide.

Dat bleek inderdaad ook het geval en tijdens de sprintrace crashte Alonso ook nog eens. Tijdens de race op zondag verliep het echter een heel stuk beter en Alonso slaagde erin om van de negende plaats op de startgrid naar P5 aan de finish te rijden.

“De wagen voelde snel aan, ik heb een Mercedes en een McLaren achter me weten houden,” aldus Alonso. “We zitten in de mix en dat is goed nieuws voor de zomerpauze.”

Tijdens de start en beginfase van de race slaagde Alonso er na de aanrijding tussen Sainz en Gasly in om enkele wagens in te halen. Alonso vreesde echter dat hij later in de race die posities zou moeten teruggeven.

“Ik had geluk bij de start. Voor Eau Rouge kon ik enkele plaatsen winnen maar ik maakte me wat zorgen dat we zouden terugvallen en dat onze snelheid niet goed genoeg zou zijn om die positie te behouden.”

Na de tegenvallende performance in Silverstone en op de Hungaroring had Aston Martin echter geprobeerd om haar wagen opnieuw competitiever te maken en enkele problemen op te lossen.

“De wagen voelde opnieuw normaal aan,” aldus Alonso. “We hadden enkele ideeën na de race in Hongarije en Silverstone. Het team deed enkele wijzigingen in de afstelling van de wagen en ik denk dat ze geloond hebben.”