Ferrari bespioneert pitstops van BMW Sauber

De voorbije races maakte het team van BMW Sauber zeer snelle pitstops, zo snel zelfs dat die van Ferrari bijna een seconde trager waren dan die van BMW Sauber. Daar waar Ferrari, toch ook bekend staat voor zijn goed getrainde pitcrew. De snelle pitstops  steken blijkbaar de ogen uit bij Ferrari, die prompt de pitstops van BMW Sauber van naderbij bekijken.

Zo zou Ferrari aan de tv-zenders RAI en Sky gevraagd hebben om de pitstops van BMW Sauber te filmen tijdens de tests van de voorbije week in Paul Ricard. BMW is alvast geflateerd door de interesse van Ferrari.

"Als Ferrari ons als een maatstaf beschouwt, dan zien we dat als een compliment," reageerde Mario Theissen op de geruchten.

McLaren zou bij de pitstops zelfs nog tragerder zijn. De Britse renstal zou zelfs bijna twee seconden moeten toegeven op BMW Sauber.

Al schijnt er volgens sommigen wel een logische verklaring te zijn voor de erg snelle pitstops van BMW Sauber. Tijdens de pitstops zou men de BMW Sauber F1.08 minder vol moeten tanken omdat de wagen gewoonweg minder verbruikt dan zijn naaste concurrenten Ferrari en McLaren.

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer