Ferrari dient officieel protest in tegen resultaat GP van Australië

Ferrari
Ferrari

Het resultaat van de GP van Australië staat ter discussie. Ferrari heeft immers officieel protest ingediend tegen het resultaat, het vindt dat er opnieuw gekeken moet worden naar de bestraffing van Carlos Sainz.

Ferrari maakt gebruik van de zogenaamde ‘right to review-regel’ om de bestraffing van Carlos Sainz te herbekijken. Bij Ferrari zijn ze niet tevreden met het feit dat Carlos Sainz bestraft werd terwijl andere rijders bij incidenten tijdens de herstart vrijuit gingen.

Ook bij heel wat fans was er na afloop van de race verbazing dat Pierre Gasly en Logan Sargeant niet bestraft werden voor aanrijdingen en crashes terwijl Carlos Sainz voor het aantikken van Fernando Alonso wel bestraft werd.

Carlos Sainz was niet te spreken over het feit dat hij al tijdens de race bestraft werd zonder dat de stewards naar hem wilden luisteren. Een oordeel over de eventuele bestraffing van Pierre Gasly volgde pas na afloop van de race. De Fransman ging uiteindelijk vrijuit terwijl de aanrijding door Logan Sargeant zelfs niet onderzocht werd.

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur hoopt vooral om met de FIA rond de tafel te zitten en in de toekomst situaties zoals in Australië te vermijden: “Ik verwacht een open discussie met de FIA. Het is voor de sport ook goed om te voorkomen dat er in één en dezelfde bocht drie dezelfde incidenten plaatsvinden maar er niet dezelfde straffen worden uitgedeeld”.