Ferrari erg tevreden

‘El Matador’ en de twee stieren: Een verhaal van achtervolgen en achtervolgd worden. Fernando Alonso eindigde met wat geluk op de 2de plaats, maar hij bleef koel en in bereik van de leiders. Massa kende wat meer pech…
Fernando Alonso heeft zijn thuispubliek dan wel geen overwinning kunnen geven, zelf was hij erg tevreden met de tweede plaats. Na de kwalificaties leek een tweede plaats moeilijk haalbaar, maar dankzij remproblemen en klapbanden bij de concurrentie bevond Alonso zich op het podium in een Red Bull-sandwich.

“Ik ben bijzonder blij”, aldus Alonso. “Zeker als je onverwacht twee plaatsen opschuift tegen het einde van de race, geeft dat een fantastisch gevoel. We hadden een matig weekend, maar hebben uiteindelijk een geweldig resultaat geboekt. We moeten ons verbeteren om Red Bull te kunnen verslaan. Soms zullen we derde of vijfde zijn, maar hopelijk ook af en toe eerste. Zolang we ons best doen, kunnen we tevreden zijn.”

Massa zat vast achter het duo Schumacher Hamilton, en door een verlies van downforce bij het aanremmen van de chicane gleed hij recht tegen de achterband van Karun Chandhok. Hij kon verderrijden, ondanks een gebroken voorvleugel. Hij zei het volgende over zijn moeilijke race: “Ik had een goede start, maar reed daarna constant achter andere auto’s, waardoor ik nooit een goed ritme kon vasthouden. We moeten de auto verbeteren, zonder twijfel. Ook al brachten we flink wat punten thuis, ik kan niet blij zijn met ons optreden, dit weekend. Toen ik een achterblijver (Chandhok, nvdr.) raakte beschadigde ik mijn voorvleugel, maar de de auto voelde niet veel anders. Als ik in de pits was gekomen voor een nieuwe had ik drie plaatsen verloren, dus het besluit om buiten te blijven was de juiste.”

a:1:{s:9:”file_name”;s:17:”gp_spanje_2_1.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}