Kubica toch nog tevreden, Petrov net niet

Kubica eindigde na een verdienstelijke maar moeilijke wedstrijd op een achtste plaats. Zijn teamgenoot Petrov kende eveneens een frustrerende race door ondanks zijn slechte startplaats net buiten de punten te eindigen, op een elfde plaats.
Kubica kende een moeizame start van de Grand Prix en geraakte na de eerste pitstops vast achter het trio Schumacher-Button-Massa. Toch is de snelle Pool niet ontevreden over zijn achtste plaats.

“Mijn start was goed en ik was in gevecht met Massa voor de eerste bocht, maar helaas brak de auto naar de zijkant uit op het moment dat ik op het gas wilde. Vervolgens raakte ik in bocht drie Kobayashi waardoor ik mijn voorvleugel beschadigde en ik enkele plaatsen verloor.”

Door de schade had Kubica veel last van onderstuur. “Het veld zat zo dicht op elkaar dat we geen tijd hadden om de vleugel tijdens een pitstop te vervangen zonder daardoor posities te verliezen. Daarna was ik nog in staat Sutil aan te vallen en de auto voelde toen best competitief ondanks de schade. Iedereen weet hoe moeilijk het is om hier in te halen en daardoor was er geen kans om hem te passeren. Desondanks was de snelheid goed en dat was een aangename verrassing.”

image

Ondanks de goede prestaties van Petrov in de regen had hij het volgende te zeggen over de race: “Ik vind het fijn dat ik eens een race onder droge omstandigheden heb kunnen uitrijden, hoewel het jammer is dat ik net buiten de punten ben geëindigd.”
“Bij de start heb ik het maar voorzichtig aan gedaan omdat het erg krap en druk was in de eerste bocht met zoveel auto’s om me heen. Ik heb daarbij geen posities gewonnen, maar ik wist dat ik uit de problemen moest blijven om te voorkomen dat de auto beschadigd zou raken. De rest van de race was gewoon, hoewel ik nog wel een leuk gevecht had met Kobayashi.”

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}