Ferrari gaat voor meer dan de tweede plaats: “Dat moet ons doel zijn”

Ferrari
Ferrari

Ferrari kan tevreden terugblikken op de oefensessies op vrijdag met een tweede en derde tijd aan het einde van de dag maar de ambities liggen duidelijk hoger.

Bij Ferrari willen ze van de nieuwe F1-bolides duidelijk gebruikmaken om een serieuze stap vooruit te zetten. Het uiteindelijke doel is daarbij strijden voor overwinningen en uiteindelijk de wereldtitel.

De resultaten tijdens de wintertests waren erg bemoedigend en met een tweede plaats zijn ze dan ook duidelijk niet tevreden. Opnieuw winnen is het doel.

“Ferrari mag zich nooit op de tweede plaats focussen,” vertelde Carlos Sainz tegenover ‘Sky Italia’. “Ferrari moet altijd overwinningen nastreven, dat is waarom we hier zijn.”

“We willen zo snel mogelijk opnieuw winnen, op het podium staan, vechten voor de wereldtitels.”

“We weten nog niet waar we ons bevinden. We kunnen niet zeggen dat we blij zijn met de tweede plaats. We moeten voor de absolute top gaan en dat is waarvoor we gaan.”

Ook teamgenoot Charles Leclerc is het daarmee eens: “Ik wil zeker en vast winnen, iedereen in het team wil winnen, ik zou dan ook niet voor de tweede plaats tekenen.”