Ferrari gaat voor Pirelli testen met 2015-bolide en ‘oude’ regenbanden

Ferrari is het eerste team dat een extra regenbandentest voor Pirelli zal uitvoeren met een ‘oude’ F1-bolide.

Pirelli legde in samenspraak met de FIA en de F1-teams onlangs het testschema vast voor het testen van de nieuwe droogweerbanden en regenbanden voor het seizoen 2018. Pirelli diende echter ook een bijkomend verzoek in om regenbanden te testen met ‘oude’ F1-bolides van minstens twee jaar oud.

Ondanks het feit dat de hoeveelheid downforce van die F1-bolides een stuk minder is, en ook het bandenformaat anders is, is Pirelli er toch van overtuigd dat dergelijke test nuttige informatie kan opleveren voor het nieuwe bandenconcept dat Pirelli hanteert.

“We hebben op 2 juni een test gepland op het circuit van Fiorano,” aldus Mario Isola van Pirelli tegenover het Britse ‘Autosport’. “Er zal gereden worden met een F1-bolide uit 2015 en dat met het oude bandenformaat, dit om enkele nieuwe mogelijkheden te bestuderen.”

“Momenteel is het de enige extra bandentest die reeds gepland staat. We hebben andere tests die op de officiële plannen met 2017-bolides staan. Nu bekijken we of we nog iets anders kunnen organiseren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022