Ferrari geeft toe: “Nieuwe motorregels maken ons trager”

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft in de aanloop naar de GP van Hongarije toegegeven dat Ferrari performance verloren heeft door de nieuwe regels die er gelden rond de motoren.


Vorig jaar was Ferrari nog de absolute maatstaf op het vlak van motorprestaties maar daar is na de omstreden vertrouwelijke schikking met de FIA een abrupt einde aan gekomen.

In Hongarije gaf Ferrari-teambaas Mattia Binotto toe dat Ferrari inderdaad op het vlak van motorvermogen een stap achteruit heeft gezet en dat dit toe te schrijven valt aan de aangepaste regelgeving.

“Ik denk dat de regelgeving zeer ingewikkeld en complex zijn,” vertelde Mattia Binotto voorafgaand aan het raceweekend in Hongarije.

“Er zijn aspecten van de regelgeving die misschien nog extra verduidelijking vergen. Het is een doorlopend proces dat ook in het verleden bestaan heeft en dat ook in de toekomst zal bestaan.”

Niet alleen Ferrari zelf lijkt serieus minder goed te presteren. Ook Alfa Romeo en het Haas F1 team, die eveneens met Ferrari-motoren rijden, zijn tot bijna een seconde trager.

“Sinds vorig jaar zijn er heel wat technische richtlijnen gepubliceerd die af en toe sommige van die regels verduidelijken. Ik denk dat we ons door de technische richtlijnen moeten aanpassen.”

Binotto meent dat niet alleen Ferrari op het vlak van motorvermogen achteruit is gegaan. Ook Mercedes, Renault en Honda zouden in een gelijkaardige situatie verkeren.

“Ik denk niet dat alleen Ferrari zich heeft moeten aanpassen, als je naar het vermogen van dit seizoen kijkt dan zie je dat ook de andere motorleveranciers zich hebben moeten aanpassen. Ferrari heeft zich zeker en vast moeten aanpassen. We hebben daardoor performance verloren,” aldus Binotto.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print