“Lewis Hamilton creëert een probleem dat er niet is”

Twee legendes uit de Formule 1 in de personen van Mario Andretti en Jackie Stewart trekken het activisme van Lewis Hamilton in twijfel.


Lewis Hamilton laat geen kans onbenut om zijn betrokkenheid bij Black Lives Matter te etaleren. Zo heeft hij al tijdens de twee eerste races van het seizoen zijn collega’s proberen te overtuigen om te knielen voor de start en na zijn overwinning in de GP van Stiermarken toonde hij de welbekende ‘Black Power-vuist.’

Niet iedereen wil zo ver meegaan in de strijd tegen racisme als Hamilton, dat blijkt uit het feit dat niet iedereen wil knielen voor de start van de races. Maar ook legendes uit de F1 zoals Jackie Stewart en Mario Andretti trekken het activisme van de zesvoudige wereldkampioen in twijfel.

“Ik heb veel respect voor Lewis Hamilton maar hij is altijd aanvaard en gerespecteerd geweest door de hele wereld,” aldus Andretti tegenover ‘El Mercurio.’

“Ik vind het hele doel van zijn campagne pretentieus en ik vind het spijtig dat hij een probleem creëert waar er geen is.”

De wereldkampioen van 1978 stelt zich ook de vraag wat het nut is om de bolides van Mercedes zwart te maken. “Ik weet niet op welke manier dat dat iets bijdraagt aan de strijd tegen racisme.”

“Ik heb rijders ontmoet van alle soorten afkomst en uit alle soorten races en ik ben altijd overal met open armen ontvangen. In de motorsport maakt het niet uit welke kleur je hebt, je wordt beoordeeld op je resultaten en dat is voor iedereen hetzelfde.”

Volgens drievoudig wereldkampioen Jackie Stewart is het probleem dat Hamilton aankaart helemaal niet zo groot als dat hij beweert.

“Hij laat zich fel horen over deze materie maar ik denk dat het probleem niet zo groot is als het wel lijkt,” aldus Sir Jackie Stewart bij ‘Good Morning Britain.’

“Niemand is bang voor verandering of tegenstand als iemand goed is in wat hij doet. Zij worden aanvaard in de Formule 1.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner