“Ferrari heeft niets meer te verliezen, ze kunnen nu voluit gaan”

Ferrari
Ferrari

Na een erg sterke start kende Ferrari de voorbije races de ene na de andere tegenslag. Samen met Charles Leclerc incasseerde het serieus in de titelstrijd. Volgens Nico Rosberg heeft Ferrari momenteel niets meer te verliezen en kunnen ze daardoor ook voluit ervoor gaan.

De cijfers in de wk-tussenstand spreken voor zich. Ferrari kijkt in het kampioenschap bij de constructeurs aan tegen een achterstand van maar liefst 76 punten op Red Bull. Bij de rijders is de comfortabele voorsprong van Charles Leclerc omgebogen in een achterstand van maar liefst 49 punten op Max Verstappen.

Nog voor de zomerpauze lijkt de titelstrijd zo langzaam aan in een definitieve plooi te vallen maar volgens Nico Rosberg schuilt daar ook net het gevaar. Volgens de wereldkampioen van 2016 kan Ferrari daardoor voluit gaan en nog wel eens voor de verrassing zorgen.

“Ze hebben zowat niets meer te verliezen,” aldus Rosberg tijdens ‘Sky Sport’s Any Driven Monday’. “Ze moeten er gewoon voor gaan en zien wat er nog kan.”

“Uiteraard moeten ze hun betrouwbaarheidsproblemen zien te overwinnen maar de druk is eigenlijk weg nu.”

“Ik bedoel, ze waren na de eerste races de grote favoriet maar nu hebben ze zo’n grote achterstand. Ze hebben niets meer te verliezen. Ze moeten ervoor gaan. Enorm hard pushen en zien wat ze kunnen doen.”