Red Bull verrast met aankondiging van RB17 als hypercar

Red Bull
Red Bull

Red Bull kondigde gisteren enigszins verrassend de komst van de RB17 aan, een hypercar waarvan er slechts 50 exemplaren gemaakt zullen worden en die maar liefst 5 miljoen Britse pond zal kosten.

Even terug in de tijd. Normaal gesproken moest de RB17 net als de huidige RB18 een F1-bolide zijn maar gezien het uitstellen van de nieuwe generatie F1-bolides door de pandemie met het coronavirus zag niet de RB17 het levenslicht maar wel de RB16B en vervolgens dus de RB18.

Lange tijd leek het alsof de RB17 er dus nooit zou komen maar daar besliste Red Bull dus anders over. Niemand minder dan Adrian Newey ontwierp met de RB17 een hypercar die potentiële kopers een ervaring moet geven die zo dicht mogelijk bij de Formule 1 ligt. De RB17 is ook enkel en alleen bedoeld om op het circuit te rijden en is de eerste serieproductiewagen van Red Bull Advanced Technologies.

Van de nieuwe hypercar zijn er nog geen beelden vrijgegeven, wel is al geweten dat hij over een V8-hybridemotor zal beschikken die maar liefst 1 150 pk sterk is. De wagen komt dus met een stevig prijskaartje van 5 miljoen Britse pond, of omgerekend zo’n 5,8 miljoen euro. De productie is voorzien vanaf 2025.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print