Ferrari is optimistisch: “Met onze update kopiëren we niet gewoon de Red bull F1-bolide”

Ferrari
Ferrari

Ondanks een groot pakket met updates finishte Ferrari in Spanje op ruime afstand van Red Bull. Bij Ferrari zijn ze echter tevreden over het pakket aan updates dat werd geïntroduceerd. Ze zijn ook van mening dat ze niet zomaar de Red Bull F1-bolide kopiëren, dat heeft volgens Senior Ferrari engineer Jock Clear weinig nut.

“We moeten allemaal leren van wat anderen doen maar we moeten ook leren van wat we zelf doen,” vertelde Clear in Barcelona. “We kopiëren niet op zich. We kijken naar wat anderen doen, we gaan naar onze windtunnel en proberen te zien of het voor ons werkt. Deze update zit nu op onze wagen omdat hij werkt.”

“Van zodra iemand het goed doet en je krijgt dat in de windtunnel dan ben je gedisciplineerd genoeg om het niet zomaar op je wagen te gooien want dat werkt niet.”

“Je moet jezelf enkele maanden de tijd geven om het voor elkaar te krijgen, om het te laten werken op je wagen. Vervolgens zeg je ‘Ja, ik zie waar ze het vandaag halen’.”

“Wat je ziet is het resultaat daarvan. Het gaat tot verdere ontwikkelingen leiden. We zijn begonnen met het verkennen van een nieuwe weg en dit is het resultaat daarvan.”

Ondanks het groot pakket met updates is Ferrari er in Barcelona niet in geslaagd om dichter bij Red Bull te geraken. Volgens Clear is daar echter een goede verklaring voor en zijn de resultaten die op het Cirucit de Barcelona-Catalunya gehaald werd toch bemoedigend.

“Deze update heeft ons niet plots een halve seconde, zeven tienden of een seconde verschil opgeleverd,” aldus Clear. “Dit is zo’n twee tienden, maximaal drie tienden in het beste geval.”

“Maar het positieve is dat het twee tienden zijn op het circuit in Barcelona, een circuit dat het zwakke punt van onze wagen blootlegt. Je kan niet naar Barcelona komen en je verstoppen. Dat is dan ook erg positief. We zijn naar hier gekomen en onze upgrade heeft gewerkt op een circuit dat niet bij onze wagen past.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print