Ferrari loopt achter met KERS

Aldo Costa, de technisch directeur van Ferrari, denkt dat het nieuwe KERS-systeem in 2009 de grootste uitdaging zal worden. Volgens Costa moet het systeem uiteraard klein en licht zijn zodat het geen nadeel heeft op de rondetijden. Bij Ferrari kon men nog niet echt testen met het systeem en dat zal ook op Jerez weer niet het geval zijn. Volgens het Duitse magazine Auto Motor und Sport zou Magneti Marelli, dat de elektronica levert bij Ferrari, het systeen nog steeds niet op punt hebben.

"Het systeem moet compact zijn en moet zo min mogelijk gewicht dragen want anders zal het gedrag van de wagen niet zijn zoals het hoort te zijn. We zullen KERS pas testen op de nieuwe wagen en dat is dus nu nog niet aan de orde", aldus de persman bij Ferrari.

De nieuwste F2009 zal pas in januari te zien zijn en volgens sommige berichten is het zelfs nog niet zeker dat deze op Melbourne al met KERS zal voorzien zijn. De start van het seizoen zou dus best eens zonder het recovery system kunnen gebeuren. Ferrari loopt achter en wil alles risico’s vermijden.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen