“Ferrari moet aanvallen!”

Dat is de duidelijke en niet mis te verstane taal die Stefano Domenicali spreekt.
Ferrari loopt sinds het begin van het seizoen enigszins achter de feiten aan. De Italiaanse renstal moest lang wachten op een eerste podiumplaats en van een zegde is dit seizoen zelfs nog geen sprake geweest. Met dergelijke resultaten kan je geen aanspraak maken op de titel.

De Italiaanse renstal en Fernando Alonso staan dan ook al op een serieuze achterstand in vergelijking met wk-leider Sebastian Vettel. De resultaten staan ook in schril contrast met het slot van vorig seizoen, toen Alonso nog volop voor de titel streed.

Die strijd was te danken aan een uitstekende tweede seizoenshelft, maar het ziet er niet naar uit dat Ferrari deze scheve situatie nog op tijd kan rechtzetten. Toch kan Ferrari volgens Stefano Domeniclai maar één ding doen en dat is aanvallen. De concurrentie het vuur aan de schenen leggen en hen in de fout drijven.

“Momenteel moeten we niet naar de diverse wk-standen kijken, het heeft geen zin. We moeten nu zoals in het voetbal doen wanneer je tegen een achterstand aankijkt in het klassement. We moeten van wedstrijd naar wedstrijd gaan en telkens zeer aanvallend spelen. We moeten resoluut voor de zege gaan. Als de anderen vervolgens in de fout gaan moeten we kijken waar we in de tussenstand staan,” aldus Domenicali.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print