VT4 reageert op reacties na uitzending GP van Canada

VT4 heeft een open brief, of laat ons zeggen mail, gericht aan de F1-fans die zondag teleurgesteld werden door de onderbreking van de F1-uitzending op VT4. De TV-zender wou vervolgens via een livestream op het internet de uitzending doen maar de website van VT4 begaf het onder de aanvragen.
Beste kijker,

We zijn heel blij om de F1 te mogen uitzenden en doen er dan ook alles aan om reacties van ontgoochelde kijkers te vermijden. Zo zenden we elke weekend live de kwalificaties uit, iets dat vroeger zo goed als nooit gebeurde.

Ook Fomule 1 uitzenden in prime time is niet zo evident. Toch had VT4 er afgelopen zondag bewust voor gekozen om de wedstrijd in Canada live uit te zenden in absolute prime time. Het was de eerste keer dat een analoge zender zo’n live uitzending verzorgde sinds 2006. De F1-kijker in Vlaanderen kon de voorbije jaren voor zo’n live F1 wedstrijd in prime time enkel terecht op de digitale kanalen.

De Formule 1 wedstrijd in Canada kende jammer genoeg een heel uitzonderlijk verloop en werd uiteindelijk de langste wedstrijd ooit. We hopen dan ook op enig begrip voor de problemen die de wedstrijd veroorzaakte in de programmatie. Veel trouwe kijkers van onze zondagse Crime Night zaten te wachten op hun vertrouwde series. Bovendien was de lengte van de regenpauze onvoorspelbaar. We hebben nu al mensen bijna een uur naar regen laten kijken, veel langer was dat niet vol te houden.

Jammer genoeg bleek onze live streaming niet paraat om de massa fans op te vangen die op enkele minuten tijd massaal overschakelden op onze website. We betreuren dat ten zeerste en zijn hard aan het werken om dergelijke problemen in de toekomst te vermijden. Onze excuses daarvoor.

Omdat het slot van de race uiteindelijk vrij laat geprogrammeerd stond en veel kijkers hun digicorder niet meer geprogrammeerd kregen, hebben we besloten om de F1 fans in Vlaanderen een extra service te bieden. Deze zaterdagmiddag, 18 juni, zullen we de volledige race heruitzenden om 14u40. We hopen dat op die manier iedereen nog eens ten volle kan genieten van een van de mooiste F1 wedstrijden van de laatste jaren.

We hopen u uiteraard ook te mogen verwelkomen als kijker op zaterdag 25 en zondag 26 juni bij de GP van Valencia. Dat wordt een druk race weekend, met ook de Moto GP wedstrijd in Assen.

Sportieve groeten

Chris Mannaerts
Verantwoordelijke sport

a:1:{s:9:”file_name”;s:9:”VT4_2.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print