“Ferrari moet wereldtitel in 2014 nu al vergeten”

Dat Ferrari en Alonso hun kansen op de titel dit seizoen mogen opbergen, dat beseffen ze ook zelf. Ze richten hun hoop op een nieuwe titel dan ook op 2014, aangezien er dan serieuze reglementswijzigingen zijn hopen ze dat de voorsprong die Red Bull momenteel heeft voor een groot deel zal verdwijnen, maar volgens Alan Permane van Lotus mogen ze nu ook al stoppen met dromen over een titel volgend seizoen.
image
Volgens Alan Permane van Lotus zullen Red Bull en Sebastian Vettel immers ook in 2014 het te kloppen team en rijder zijn. Het zal dus vooral Sebastian Vettel zijn die opnieuw van champagnedouches mag genieten.

De manier waarop Vettel de GP van Singapore met sprekend gemak kon winnen voorspelt niet veel goed voor de rest van het seizoen. Heel wat teams en rijders hopen dan ook dat de reglementswijziging opnieuw voor een nivellering zullen zorgen waarbij iedereen terug veel dichter bij elkaar zal liggen en dat de voorsprong die Red Bull momenteel heeft voor een groot deel wordt teniet gedaan. Maar daar moeten we volgens Alan Permane niet op hopen.

“Het is niet zoals Caterham en Marussia die op een gelijk niveau gaan beginnen rijden. Het gaat echt niet gebeuren,” aldus Permane. “Er zal een soort reset plaatsvinden maar geen totale reset.”

“Sebastian Vettel heeft een voorsprong van twee seconden per ronde momenteel en een deel van die voorsprong zal hij ongetwijfeld meenemen naar volgend seizoen. En laat ons eerlijk zijn. Red Bull is momenteel in staat om een veel snellere wagen te bouwen dan de anderen, waarom zouden ze dat voor volgend jaar ook niet kunnen?”

Volgens Pemane is er geen enkele reden om aan te nemen dat Red Bull minder goed werk zal verrichten voor volgend seizoen en ze hebben met Renault ook een erg betrouwbare partner voor de ontwikkeling van de nieuwe motor voor 2014.

“Red Bull zal nog steeds het te kloppen team zijn en Vettel nog steeds de te kloppen rijder,” besluit Permane.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}