Ferrari na sensationele overwinning 24u van Le Mans: “Ook de Formule 1 blijft belangrijk voor ons”

Ferrari
Ferrari

Ferrari CEO Benedetto Vigna heeft na de sensationele overwinning van Ferrari tijdens de 24u van Le Mans bevestigd dat het Italiaanse merk ook volop de kaart van de Formule 1 blijft trekken en daarin dus ook blijft investeren.

Na een jarenlange dominantie van Toyota was het afgelopen zondag Ferrari dat wist te zegevieren tijdens de 24u van Le Mans. Het was voor Ferrari de eerste overwinning op het Circuit de la Sarthe sinds 1965. Ferrari CEO Benedetto Vigna was lyrisch na de overwinning van Ferrari tijdens de legendarische race maar tegelijkertijd herbevestigde hij ook het engagement van Ferrari in de Formule 1.

“Het toont nogmaals hoe uniek Ferrari is en dat we wagens maken die hun gelijke niet kennen, het is een unieke wagen,” aldus Vigna tegenover ‘Eurosport’. “Het volgende doel? Blijven winnen!”

“Was de slechte start van het F1-seizoen stressvol voor mij? Weet je, ik heb meer belangrijke redenen om stress te hebben.”

“Voor het team is dit een kans om te verbeteren en veel te leren. We moeten een wagen bouwen die beter is dan de vorige maar die regel geldt voor alles wat we doen.”

Volgens Benedetto Vigna wil Ferrari de Formule 1 niet verlaten, iets waarover met de regelmaat van de klok geruchten opduiken.

“Sport is zeer belangrijk voor ons, racen zit in het DNA van ons bedrijf,” aldus Vigna. “Dus Formule 1, het WEC, we zullen blijven investeren want we zien veel technologieën die van het circuit naar de straat gaan.”

De winnende wagen van Ferrari tijdens de 24u van Le Mans – Ferrari
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print