“Ferrari neemt met speciale retro-livery uit 1950 deel aan haar 1000ste F1-race”

Volgens bronnen van de Italiaanse versie van ‘Motorsport.com’ zal Ferrari tijdens de GP van Toscane deelnemen met een speciale retro-livery.


De GP van Toscane is de 1000ste F1-race in de geschiedenis van Ferrari, een race die bovendien ook nog eens plaatsvindt op het circuit van Mugello dat eigendom is van Ferrari. Bij Ferrari willen ze die mijlpaal graag extra in de verf zetten en daarvoor halen ze bijna letterlijk de zogenaamde ‘verfborstel’ boven.

Volgens de Italiaanse versie van ‘Motorsport.com’ zou Ferrari tijdens de GP van Toscane immers met een speciale retro-livery deelnemen. Daarbij zou de donkerrode kleur gebruikt worden waarmee ook de Ferrari-bolides tijdens de allereerste F1-race in 1950 reden.

Ferrari nam toen met drie Ferrari 125 bolides deel aan de GP van Monaco. Alberto Ascari finishte destijds als tweede achter racewinnaar Juan Manuel Fangio. Raymond Sommer finishte als vierde terwijl Luigi Villoresi moest opgeven door technische problemen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print