Ferrari niet tevreden met nieuwe FIA-rol voor voormalig Mercedes-adviseur

Ferrari
Ferrari

Shaila-Ann Rao is een voormalig adviseur van het Mercedes F1-team. Sinds kort vervangt ze Peter Bayer als Secretaris Generaal voor Sport bij de FIA en dat is niet naar de zin van Ferrari.

Ferrari heeft laten weten bezorgd te zijn over de aanstelling van Shaila-Ann Rao als interim Secretaris Generaal voor Sport bij de FIA na het vertrek van Peter Bayer omdat ze een verleden heeft als adviseur bij Mercedes. De teambaas bij de Scuderia, Mattia Binotto, is bezorgd dat de partijdigheid in het gedrang komt.

“Ik denk dat we tevreden waren over de samenwerking met Peter,” aldus Binotto. “”Hij was altijd heel transparant, eerlijk met de teams, en rationeel. Hij heeft zeker veel competenties en ervaring.

“Maar, er is een reorganisatie binnen de FIA en het is aan de nieuwe president om te beslissen over zijn eigen team.”

“We respecteren de keuzes volledig. We accepteren ze en proberen, kijkend naar de toekomst, ervoor te zorgen dat we goed samenwerken en er voor te zorgen dat de FIA sterker en sterker wordt.”

Hoewel Binotto aangeeft bezorgd te zijn laat hij weten er van overtuigd te zijn dat de FIA er zal voor zorgen dat er geen belangenvermenging zal zijn. 

“Zeker, het is een bezorgdheid,” zei Binotto. “Ze is een geweldig persoon, ze heeft veel ervaring. Ze zal zeker in staat zijn om het werk te doen, daar ben ik vrij zeker van.”

“Het is een bezorgdheid, maar slechts een zorg. Ik denk dat het aan hen is om ervoor te zorgen dat er helemaal geen belangenconflicten zullen zijn, om de dingen goed te doen. En het is aan de president om ervoor te zorgen, en ik ben er zeker van dat ze het zullen doen.”

“Als Ferrari, is het een zorg, maar ik ben er zeker van [dat] door het gedrag, door de beslissingen, zij zullen bewijzen dat het een verkeerde bezorgdheid is.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print