“Lewis Hamilton zou beter afscheid van de F1 nemen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Drievoudig F1-kampioen Sir Jackie Stewart vindt dat Lewis Hamilton beter afscheid van de Formule 1 neemt in plaats van het risico te nemen om door te gaan en mogelijk nooit meer voor de wereldtitel te kunnen strijden.

“Hij heeft het enorm goed gedaan,” aldus Jackie Stewart. “Hij kwam uit een bescheiden familie. Zijn vader had vier of vijf jobs om Lewis zijn carrière in de karting te kunnen veroorloven. Ron Dennis spotte hem en pikte hem op omdat hij zo goed in de karting was. Hij nam hem mee naar McLaren en zo kon hij races winnen. Hij is zeer getalenteerd.”

“Toen het tijd was om McLaren te verlaten was het zijn beslissing, niet die van Ron Dennis. Het was Lewis zijn beslissing om naar Mercedes-Benz te gaan omdat hij het potentieel zag dat ze te bieden hadden.”

Volgens de drievoudig F1-kampioen wordt Lewis Hamilton momenteel geconfronteerd met een moeilijke situatie waarin hij problemen ondervindt doordat George Russell als nieuwe teamgenoot beter weet te presteren.

“Zijn nieuwe teamgenoot is tot dusver dit seizoen tijdens de kwalificatie sneller dan hem, hij kan daar moeilijk mee overweg. Ik denk echter dat het tijd is voor hem om afscheid te nemen.”

“Hij heeft muziek, cultuur. Hij houdt van kleding enzovoort. Ik denk dat hij daarin ook erg succesvol kan zijn, hij heeft enorm veel geld verdiend. Dat verdiende hij ook, hij was absoluut de beste van zijn tijdperk.”

Volgens Stewart kan Lewis Hamilton beter zelf afscheid nemen in plaats van te riskeren dat hij nog jaren in de F1 blijft en niet voor de titel kan meestrijden.

“Ik zou hem graag nu zien terugtreden,” aldus Stewart. “Het is jammer dat hij tijdens zijn absolute topperiode geen afscheid heeft genomen. Ik denk echter niet dat het nu zal gebeuren. Maar het is slimmer om te stoppen dan door te gaan en de pijn te voelen van niet te kunnen wat hij ervoor wel kon.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print