Mattia Binotto vol lof over Carlos Sainz: “Hij wint aan zelfvertrouwen en wordt steeds sneller”

Ferrari
Ferrari

Bij Ferrari is teambaas Mattia Binotto erg enthousiast over de vooruitgang die Carlos Sainz boekt. Na een moeilijk seizoensbegin gaat het steeds beter met Sainz en de resultaten die hij boekt.

Tijdens de GP van Canada slaagde Sainz erin om na een sterke kwalificatie ook een erg sterke race te rijden. Sainz kon zelfs strijden voor de overwinning maar moest nipt de duimen leggen voor Max Verstappen.

“Het is eerlijk gezegd geen verrassing,” aldus Binotto. “Wanneer je naar de racesimulatie op vrijdag kijkt dan kon je al zien dat Carlos zeer sterk was en we ons erg dicht bij de Red Bulls bevonden.”

“We wisten dan ook dat we de strijd konden aangaan, we wisten niet hoeveel we ons dichter gingen bevinden, maar we wisten dat onze wagen competitief was.”

“Carlos wint in de wagen aan vertrouwen, hij rijdt steeds sneller en sneller en dat is goed om te zien. Hij was zeker en vast snel, waarschijnlijk zelfs iets sneller dan Max.”

“Ik ben ervan overtuigd dat hij de komende races zal bewijzen dat hij vooraan mee kan doen, dat hij races kan winnen.”

“Ik ben erg blij met de manier waarop hij reed en het is belangrijk voor ons als de Scuderia zijnde dat we op hem kunnen rekenen, dat we weten dat hij zeer snel is.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print