Sergio Perez volgt nektherapie na zijn crash in Canada

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De relatief lichte crash die Sergio Perez had tijdens de kwalificaties in Canada heeft toch meer schade aangericht dan eerst gedacht want de Mexicaan is op dit moment in nektherapie.

Sergio Perez liet zich afgelopen weekend verrassen door de natte omstandigheden tijdens de kwalificaties voor de GP van Canada en hij eindigde in bocht drie in de TecPro-barriers. Wat er op het eerste zicht uitzag als een vrij onschuldige crash heeft toch meer schade aangericht dan eerst gedacht want de Red Bull-rijder kreeg nadien last van de nek en is daar op dit moment voor in therapie.

“Na zo’n slechte dag is het begin van de week altijd moeilijk, maar ik ben in orde,” vertelde Perez aan Fox Sports.

“Ik ben aan het herstellen van mijn nek, want ik had een sterke contractuur na de crash, die ik niet gevoeld heb. Het deed veel pijn, maar over het algemeen gaat het goed met me, alles is in orde.”

Volgende week gaan de rijders aan de slag in Silverstone en dat circuit is met zijn layout met snelle bochten erg belastend voor de nek. De therapie die hij nu volgt is dan ook gericht op het herstellen voor de race in Groot-Brittannië. 

“Op dit moment werk ik aan de sterke contractuur die ik in mijn nek had en ik doe geen oefeningen, ik zit in pure nektherapie om in Silverstone op honderd procent te zijn.”

“Elke race is anders omdat je lichaam de hele tijd in een andere toestand is. Er zijn momenten dat je meer cardio, kracht of uithoudingsvermogen moet doen.”

“Dus je werkt altijd aan verschillende dingen. Bij ‘back-to-back’ races is het een heel regeneratief herstel.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print