Ferrari: “Nieuwe Pirelli-banden zorgen voor kopzorgen bij de teams”

Pirelli voorziet de F1-teams komend jaar van nieuwe bandencompounds. De nieuwe banden zijn harder dan de banden van het voorbije seizoen en dat zorgt volgens Ferrari voor een serieuze uitdaging.


De nieuwe banden zijn er eerst en vooral gekomen om de veiligheid te verbeteren. Toen de teams met het prototype van de definitieve banden mochten testen volgde er meteen felle kritiek maar die is niet altijd geheel terecht.

“We weten dat deze band er is gekomen om de veiligheid te verbeteren, de prototype band waarmee we getest hebben,” aldus Laurent Mekies, de sportief directeur bij Ferrari.

“We willen allemaal een betere veiligheid, we willen allemaal zo hard mogelijk pushen zonder ons zorgen te maken over de veiligheid van de band en dat is ook wat Pirelli volgens mij gedaan heeft.”

“Dus ja, de band heeft minder grip, daar houden we niet van, maar dat is de prijs die je betaalt om meer veiligheid te krijgen en dat is oké.”

De andere karakteristieken van de banden zorgt ervoor dat niet alleen het gripniveau maar ook de algehele performance anders zal zijn, wat de teams dan weer voor een serieuze uitdaging stelt.

“Wat tricky is aan deze banden is dat ze minder grip bieden maar dat ook de balans doorheen de bochten verandert. Het zal tijdens de winter voor heel wat hoofdbrekens zorgen om te zien hoe we zo’n goed mogelijke performance kunnen halen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022