FIA bevestigt opvallende aanpassing aan F1-raceweekend in 2021

In de meeste recente versie van het sportief reglement van de Formule 1 is een opvallende wijziging voor de raceweekends opgedoken.


Met 23 races staan er volgend jaar een record aantal races op de F1-kalender maar het is geen geheim dat Liberty Media de F1-kalender graag verder wil uitbreiden naar 25 races. De F1-teams klagen nu echter al over een overvolle kalender en daarop zullen er aanpassingen moeten gedaan worden aan de raceweekends.

Liberty Media speelt al langer met het idee om de raceweekends in te korten om zo de werkdruk bij het personeel te verminderen en tegelijkertijd toch de F1-kalender verder uit te kunnen breiden. In Imola werd er daarom al geëxperimenteerd met een tweedaags raceweekend waarbij er enkel op zaterdag een oefensessie was.

Uit de nieuwste versie van het sportief reglement van de FIA blijkt nu dat de oefensessies op vrijdag worden ingekort van anderhalf uur naar slechts één uur. De rijders zullen dus ieder raceweekend een uur minder in actie kunnen komen.

In 2021 zal een raceweekend dus uit drie oefensessies van zestig minuten, een kwalificatie en de race bestaan. Daarmee lijkt de FIA een soort ’tussenoplossing’ te hanteren waarbij de vrijdag voorlopig behouden blijft.

Het ziet er echter steeds meer naar uit dat de oefensessies op vrijdag in de toekomst zullen sneuvelen zodat de F1-kalender nog verder kan groeien.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022