Ferrari: “Ons F-duct is veilig”

Bij de Italiaanse renstal Ferrari verklaarde technisch directeur Aldo Costa zopas dat hun nieuwe F-duct voldoende veilig zou zijn.
Gisteren gingen zowel Fernando Alonso als Felipe Massa aan het testen met hun F10 die in Spanje van het zogenaamde F-duct wordt voorzien. Bij Ferrari kunnen beide rijders de luchtstroming beïnvloeden door met hun linkerhand een bepaalde handeling in de cockpit uit te voeren. De grote uitvinder van het F-duct is uiteraard nog steeds McLaren dat haar rijders in staat stelt om het systeem te activeren met behulp van hun knieën. Dat de hedendaagse Formule 1 een wereld van protest is, dat wisten we al langer dan vandaag. Is het F-duct van Ferrari onveilig omdat het met de handen in plaats van de knieën wordt gemanipuleerd?

“De huidige rijders volgen een strenge training en ze zijn gewend om meerdere systemen in de cockpit toe te passen. Zo activeerde men vorig seizoen KERS nog en in 2010 is dat niet anders met het aanpassen van de voorvleugel. Het activeren van ons F-duct kan dus eveneens perfect met de hand gebeuren”, aldus Aldo Costa.

a:0:{}
Rubens Barrichello beleefde gisteren een klapper van formaat tijdens de Grote Prijs van Monaco. Zijn adrenaline zal nog niet verwerkt zijn geweest toen hij zijn stuurwiel voor de wagen van een HRT-bolide gooide.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}