Red Bull wederom dominant in VT3

Red Bull domineerde ook de laatste oefensessie op het Circuit de Catalunya. Alhoewel Mark Webber heel lang de snelste tijd verdrong Vettel hem op het einde van de sessie nog.
Net achter de Red Bulls vinden we de twee McLaren rijders en Michael Schumacher, die wederom sneller is dan Nico Rosberg. Tussen de twee Mercedes GP rijders zit ook nog Felipe Massa. Alonso en Kubica sluiten de top tien af. Voor Kubica is dat geen slecht resultaat, maar voor Alonso moet het wel frustrerend zijn om niet meer voorin te zitten op zijn thuiscircuit.

Net buiten de toptien vinden we overigens Kamui Kobayashi, die ook gisteren goed onderweg was, en aantoonde dat de Sauber C29 misschien wel sneller is dan hij tot nog toe heeft laten zien. De Japanner zette vrij snel in de sessie de snelste tijd neer, maar gleed niet veel later de grindbak in. Aan de buitenkant van de lange doordraaier op weg naar bocht vier kwam hij even op de kerbs terecht en daar bleek nog wat water en vuil te liggen.

Waar de schade bij Kobayashi nog beperkt bleef, had Renault-rijder Vitaly Petrov minder geluk. Op hetzelfde punt brak de auto van de Rus plotseling van achteren uit, waarna een harde impact in de bandenstapels volgde. De sessie werd stilgelegd om de baan schoon te vegen.

In de strijd tussen de nieuwe teams lijkt Lotus definitief een gat te hebben geslagen. Trulli en Kovalainen waren zo’n vier seconden langzamer dan de snelste tijd, terwijl HRT en Virgin meer dan vijf seconden moesten toegeven. Hekkensluiter Senna eindigde zelfs op bijna tien seconden van Vettel, maar kon door technische problemen ook maar een handvol ronden rijden.

image
a:1:{s:9:”file_name”;s:20:”GEPA-07051099006.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}