Bridgestone: “Geen verrassingen in Barcelona”

Bandenleverancier Bridgestone verklaarde dat het geen problemen kende tijdens de vrije trainingen in Spanje.
Gisteren bleek Sebastian Vettel nog maar eens de snelste te zijn in zijn RB6 van Red Bull. Teamgenoot Mark Webber toonde alvast aan dat de verbeteringen aan die RB6 niet enkel ten goede komen van Vettel. Webber werd dus knap tweede. Als derde was er het opvallend betere resultaat van Michael Schumacher die vandaag zijn verbetering zal moeten bevestigen tijdens de kwalificatie. Wat leerde Bridgestone zoal uit de vrije trainingen?

“Niet lang geleden zijn we hier nog komen testen maar vandaag was het duidelijk iets koeler van temperatuur. Het duurde langer om de banden naar wens te krijgen. Een heel groot verschil is het niet want we kwamen ditmaal niet voor verrassingen te staan. De rijders wisten snelle tijden te doen noteren en Vettel zette zelfs een nieuw record neer. De harde en zachte banden lijken wel wat beïnvloed te worden door de grotere hoeveelheid brandstof aan boord. Toch zullen de rijders hun uitdaging in de zachte banden gaan vinden maar we mogen niet vergeten dat het mogelijk zal regenen op zondag”, zo verklaarde men bij Bridgestone.

a:0:{}
De Australische rijder Mark Webber wist gisteren dan wel de wedstrijd te winnen in Monaco maar in principe diende ook hij bestraft te worden voor het te snel rijden door de pitstraat.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}