Krijgen we in Monaco een splitsing van Q1?

Als we de Duitse rijder Nick Heidfeld mogen geloven zal er tijdens de kwalificatie in Monaco geen verandering plaatsvinden. Dit bericht kwam nadat meerdere rijders een splitsing van Q1 lieten vallen als mogelijke oplossing voor de goed gevulde grid van dit jaar.
We weten ondertussen allemaal wel op welke manier er in Monaco aan racen gedaan wordt. Enkel de start en de pitstops leveren sensatie terwijl gerust mag gezegd worden dat er voor de rest op een crash wordt gehoopt om toch maar sensatie te beleven. Tijdens de kwalificatie zullen we echter weinig beleven indien er ook dan aan treintje rijden wordt gedaan. Bovendien zullen de trage wagens een gevaar vormen voor diegene die opvallend sneller zijn in 2010. Speciaal daarom vroegen meerdere rijders aan de FIA om Q1 op te splitsen.

“We hopen de teams te kunnen overtuigen om op ons voorstel in te stemmen. Persoonlijk hoop ik alvast op een splitsing van Q1 maar ik denk niet dat dit plan zal doorgaan. We hebben slechts een week de tijd om dit onderwerp te bekrachtigen. Het zal niet makkelijk worden”, aldus Nick Heidfeld die de nieuwe president van de GPDA is.

a:0:{}
Beide Sauber-rijders wisten vandaag niet verder dan de helft van de Grote Prijs van Monaco te geraken. Beide rijders kenden een technisch defect aan hun C29.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}