Ferrari: “Onze motor verliest 20 pk door nieuwe brandstof”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto verliest de Ferrari-motor zo’n 20 pk door het gebruik van een nieuwe soort brandstof. Daarmee is Binotto het eens met eerdere uitspraken van Helmut Marko die beweerde dat ook Red Bull een gelijkaardig aantal pk’s verloor.

De Formule 1 wil minder belastend zijn voor het milieu en zich een ‘groener’ imago aanmeten. Daarom wordt er komend seizoen overgeschakeld van E5 naar E10-brandstof. Door de omschakeling naar de nieuwe soort brandstof gaat er echter motorvermogen verloren.

“Als je alleen kijkt naar de andere soort brandstof, wie de leverancier ook is, dan verliezen we ongeveer 20 pk, dat betekent dat de verbranding op zich veranderd is,” aldus Ferrari-teambaas Mattia Binotto in gesprek met ‘RACER’.

“Er waren dan ook heel wat opportuniteiten op het vlak van de ontwikkeling van de power unit en we hebben heel wat veranderd, vooral ook wat het ontwerp van de verbranding betreft.”

De voorbije dagen waren er echter signalen dat Ferrari hoopt maar tegelijkertijd ook verwacht om op motorisch vlak de kloof met Mercedes en Red Bull te dichten. Opvallend is echter ook dat eerder deze week er ook geruchten waren dat de Mercedes-motor zo’n 20 pk krachtiger zou zijn geworden.

Het mag duidelijk zijn, echte duidelijkheid zullen we pas tijdens de eerste raceweekends krijgen want ook tijdens de wintertests zal er ongetwijfeld verstoppertje gespeeld worden.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print