Ferrari: “Red bull zal niet zomaar met de F1-titel gaan lopen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur betekent de dominante overwinning van Max Verstappen in Bahrein niet dat Red Bull met beide vingers in de neus opnieuw wereldkampioen zal worden. Vasseur verwacht dat Ferrari het Red Bull tijdens de rest van het seizoen moeilijker zal kunnen maken.

Net als vorig jaar slaagde Red Bull er tijdens de eerste race van het seizoen opnieuw in om op dominante wijze een dubbeloverwinning te behalen. Max Verstappen finishte met een voorsprong van meer dan twintig seconden op teamgenoot Sergio Perez als eerste en dat doet niet het beste vermoeden voor een spannende titelstrijd dit seizoen.

Maar volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur mogen we hoopvol zijn dat Red Bull dit seizoen meer tegenstand zal krijgen. Het circuit in Bahrein is meestal één van de circuits waar Red Bull op haar best is en er zijn nog heel wat races te gaan waarin Ferrari en de concurrentie haar achterstand op Red Bull kan proberen goedmaken.

“Er zijn 24 races,” aldus Vasseur. “Wanneer je de vergelijking maakt met vorig jaar, tijdens het laatste derde van het seizoen hebben we vijf van de laatste zeven races de polepositie behaald, of toch zoiets.”

“Tussen nu en dan rest er ons een erg lang seizoen met ruimte voor ontwikkeling van de wagen.”

“Tijdens de kwalificatie konden we hier strijden voor de pole maar de bandendegradatie is hier in Bahrein voor iedereen enorm groot.”

“Het betekent dat er nog mogelijkheden zullen komen waarbij we voor de polepositie zullen kunnen strijden en ook mogelijkheden om races te winnen.”

“We zullen deze benadering blijven hanteren, we zullen blijven pushen. Iedereen in het team is supergemotiveerd. ik ben redelijk blij met de stap vooruit die we in vergelijking met 12 maanden geleden gezet hebben, ik zal blijven pushen.”