Ferrari-rijders: “Een minuut achterstand op Verstappen is niet goed”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de GP van Mexico finishten beide Ferrari-rijders op een vijfde en zesde plaats. Nooit kwamen Sainz en Leclerc maar in de buurt van het podium, laat staan de overwinning.

“We wisten dat we dit weekend, met deze wagen, met een circuit op deze hoogte, dat we een beetje performance zouden verliezen,” aldus Sainz. “We waren gewoon te ver verwijderd.”

Voor Sainz was er ondanks de grote achterstand op Max Verstappen toch een positief aspect aan de race. Na twee uitvalbeurten op rij slaagde Sainz erin nog eens te finishen.

“We hadden een minuut achterstand op Verstappen maar ik heb in een maand geen deftige race meer gereden, het was dan ook leuk om dat nog eens te kunnen doen, een race waarin we onze snelheid hebben gemanaged.”

Ook teamgenoot Charles Leclerc reed een ietwat eenzame race, weg van de schijnwerpers en tv-camera’s.

“Deze race voelde als een buitenbeentje aan, een race met andere omstandigheden en ik hoop dat we in Brazilië opnieuw onze normale snelheid halen,” aldus Leclerc.

“Ik heb het idee dat we het hoogst haalbare eruit gehaald hebben en ondanks dat we dat gedaan hebben zijn we toch een minuut verwijderd van Max, dat toch een serieus verschil is.”

“We zullen moeten bekijken waardoor dit komt en onszelf verbeteren, zeker op zondag, dit was echt een slechte dag.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print