Max Verstappen over boycot Sky Sports: “Wanneer je dat doet dan stopt het voor mij”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tweevoudig F1-kampioen Max Verstappen heeft meer uitleg gegeven over zijn boycot van Sky Sports en wat er juist aan de basis lag van zijn beslissing.

“Het had niets met dit weekend te maken,” vertelde Verstappen over zijn beslissing om Sky Sports te boycotten. “Maar dit jaar is het constant, ze zijn echt quasi dagelijks onrespectvol, zeker één specifieke persoon. En het is genoeg, ik aanvaard dat niet.”

“Je kan niet in het verleden blijven hangen, je moet verder gaan. De sociale media zijn een zeer toxische omgeving, wanneer je dan constant zo op tv bent dan maak je het alleen nog maar erger in plaats van beter.”

“Wanneer je onrespectvol bent tegenover mij dan tolereer ik dat op een bepaald moment niet meer. Dat is waarom ik gestopt ben om te antwoorden tegenover hen.”

Red Bull-teambaas Christian Horner is het eens met Verstappen en vindt dat de media meer moeten nadenken voor ze bepaalde meningen publiek verkondigen, dit zonder uiteraard de media de mond te willen snoeren.

“Er moet een goede balans zijn wat commentaar betreft,” aldus Horner. “Sommige commentaren zijn geweldig, maar sommige stukken draaien te veel rond sensatie en stemmingmakerij. Wij als team verenigen ons hiertegen.”

“De uitspraken dat kampioenschappen gestolen werden is iets dat we niet terecht vinden. Dat is iets dat we als onfair beschouwen, niet juist gekaderd.”

“Max is er erg boos door, als team steunen we hem daarin volledig. We zijn er evenzeer door aangedaan. Als team namen we dit weekend gezamenlijk de beslissing, ik nam de beslissing dat we een weekend geen commentaar en interviews zouden geven.”

Horner liet vervolgens verstaan dat er tijdens de volgende race in Brazilië gewoon opnieuw interviews gegeven zullen worden.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner