Sergio Perez teleurgesteld: “Trage pitstop heeft het verprutst voor mij”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na afloop van zijn thuisrace mocht Sergio Perez net als vorig jaar opnieuw als derde op het podium maar de blijdschap was overduidelijk minder groot dan vorig jaar.

Een trage pitstop zorgde ervoor dat Perez achter Hamilton vast kwam te zitten en ondanks dat hij erg hard pushte moest Perez tevreden zijn met de derde plaats.

“Ik heb mijn uiterste best gedaan en heb zeer, zeer hard gepusht,” vertelde Perez na afloop van zijn thuisrace. “Dit was een zeer grote kans. Mercedes schoof veel met de harde band, zeker in het begin. Ze warmen zeer traag op.”

“Jammer genoeg hadden we een wat trage pitstop die onze undercut tegenover Lewis verprutste en inhalen was zeer moeilijk.”

“Zonder die slechte pitstop zou ik me niet zo ver van de Ferrari’s bevonden hebben, daardoor verloor ik ook veel tijd met de Ferrari’s. Het was gewoonweg geen geweldige dag.”

“Inhalen is zo moeilijk en van zodra ik achter Lewis reed was het moeilijk om te volgen, ik bleef dan ook derde. Jammer genoeg verliep het niet goed voor ons maar het is nog steeds een mooie podiumplaats. Het is altijd zeer leuk om hier op het podium te staan. Het is zo’n geweldig podium voor Foro Sol.”

“Ik had uiteraard graag een beter resultaat gewenst en ik ben wat teleurgesteld met het resultaat want ik heb het gevoel dat ik tweede had kunnen eindigen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print