Lewis Hamilton reageert op originele wijze op uitspraken van Fernando Alonso

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Fernando Alonso liet afgelopen weekend optekenen dat hij vindt dat de twee wereldtitels van Verstappen meer waard zijn dan de zeven van Lewis Hamilton en de Mercedes-rijder reageerde op originele wijze op de sociale media.

Max Verstappen werd in Japan voor de tweede keer wereldkampioen en daarmee evenaart hij Fernando Alonso. In een reactie daarop liet Alonso optekenen dat Verstappen veel harder heeft moeten vechten voor zijn titels dan Hamilton dat heeft moeten doen bij zijn zeven wereldtitels.

“Ik heb veel respect voor Lewis,” aldus Alonso tegenover ‘De Telegraaf.’ “Maar het is anders als je zeven wereldtitels behaalt als je enkel tegen je teamgenoot moet vechten.”

“Dan denk ik dat een kampioenschap minder waarde heeft dan wanneer je minder titels hebt, maar wel hebt moeten strijden tegen andere coureurs met gelijk of zelfs beter materiaal.”

Die commentaren waren ook bij Lewis Hamilton niet in dovemansoren gevallen en de zevenvoudige wereldkampioen reageerde met een foto uit 2007 op de sociale media die Hamilton op de bovenste trede van het podium laat zien terwijl zijn teamgenoot, Fernando Alonso, een trapje lager staat.

Alonso reageerde vrijdag al op de sociale media omdat zijn uitspraken al voor de nodige opschudding hadden gezorgd bij de fans.

“Alsjeblieft, alle titels zijn geweldig, welverdiend en inspirerend. Onvergelijkbaar met elkaar en laten we genieten van kampioenen en legendes van onze huidige tijd,” schreef hij.

“Moe van de voortdurende zoektocht naar krantenkoppen. Laten we ervan genieten.”

Later verklaarde Alonso dat hij met zijn tweet de spanning  wou breken tussen zijn fans en die van Lewis Hamilton.

“We moeten daar allemaal aan meewerken,” aldus Alonso. “We moeten stoppen met de fans tegen elkaar op te zetten.”

“We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Grote kampioenen, grote sporters, en we proberen te genieten van deze mooie tijd.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023