Ferrari-teambaas Mattia Binotto: “De laatste ronden niet durven kijken, zo nerveus was ik”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de slotronden van de GP van Oostenrijk was het nagelbijten voor Charles Leclerc die een probleem met zijn gaspedaal had. Niet alleen Leclerc maar ook aan de pitmuur van Ferrari heerste er na de opgave van Sainz enorme nervositeit.

“Ik moet toegeven dat ik enorm nerveus was,” aldus Binotto. “Ik was erg teleurgesteld omwille van wat met Carlos gebeurd was maar ik was ook zo nerveus dat ik de laatste drie ronden niet meer naar de race heb gekeken.”

Het probleem met het gaspedaal was volgens Binotto waarschijnlijk van technische oorsprong en niet softwarematig.

“Na ons onderzoek moeten we nog definitief duidelijkheid verkrijgen maar op basis van de initiële feedback die ik heb gekregen lijkt het een mechanisch probleem,” vertelt Binotto.

Na enkele erg moeilijke races was de overwinning in Oostenrijk voor Charles Leclerc en Ferrari een serieuze opsteker.

“Op het vlak van pure snelheid was er weinig verschil met Red Bull, dat heeft de kwalificatie bewezen,” blikt Binotto terug op het voorbije raceweekend.

“Ik denk dat er niet verschil is tussen beide wagens, als dat er al is dan vooral op het vlak van bandendegradatie. Tijdens de sprintrace hadden we een beetje een voordeel op dat vlak.”

“Tijdens de race was het nog duidelijker want we voerden tijdens de start van de race de druk op Max op. Daardoor moest hij sneller rijden en had hij meer bandenslijtage.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print