Lewis Hamilton na nieuwe podiumplaats: “Dit bewijst onze vooruitgang”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voor het derde raceweekend op rij stond Lewis Hamilton op het podium. Het geeft hem en Mercedes ongetwijfeld een boost aan vertrouwen en volgens Hamilton bewijst het dat Mercedes langzaam aan vooruitgang boekt.

Van op de achtste plaats op de grid slaagde Hamilton erin als derde te finishen, een mooi resultaat na een sterke race waarin de zevenvoudige wereldkampioen net als tijdens de sprintrace opnieuw fel met de Haas-bolides moest strijden. Aan de finish volgde echter een knappe derde plaats die duidelijk zelfvertrouwen geeft.

“Dit voelt geweldig, ik ben zo blij vandaag, zeker na zo’n moeilijk begin van het raceweekend,” waarmee Hamilton verwijst naar zijn crash tijdens de kwalificatie en het reservechassis dat opgebouwd moest worden.

“Het zag er goed uit tijdens de kwalificatie en toen crashte ik, we moesten dit zien te verwerken.”

“Het team werkte bijzonder hard om een nieuwe wagen voor mij te bouwen. Dat heeft uiteraard op alles een invloed, ook op ons budget, zoveel mensen die nieuwe onderdelen moeten bouwen, het is nooit een goed gevoel maar het is wel goed om vervolgens een podium en veel punten te scoren. Hopelijk verzacht het de pijn wat.”

“Ik ben erg blij dat we een derde en vierde plaats behaalden met het team.”

Hamilton zijn podium mag dan wel zelfvertrouwen geven, de kloof met Red Bull en Ferrari blijft bijzonder groot. Zonder opgaves voor Carlos Sainz en Sergio Perez finishte Mercedes op de plaatsen vijf en zes. Bovendien bedroeg het verschil aan de finish meer dan 41 seconden … en dat na slechts 71 erg korte rondjes op de Red Bull Ring.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print