Bernie Ecclestone excuseert zich voor uitspraken over Vladimir Poetin en oorlog in Oekraïne

Instagram - Fabiana Ecclestone
Instagram - Fabiana Ecclestone

In gesprek met ‘Sky Sports’ heeft voormalig F1-baas Bernie Ecclestone geëxcuseerd voor de commotie die is ontstaan naar aanleiding van uitspraken die hij deed over Vladimir Poetin en de oorlog in Oekraïne.

Met verbazing en ontzag werd er een dikke week geleden gereageerd op de uitspraak van Bernie Ecclestone dat hij een kogel zou opvangen voor Russische president Vladimir Poetin. De Formule 1 zag zich zelfs genoodzaakt om met een officieel statement te komen als reactie op wat Bernie Ecclestone had gezegd.

Ecclestone excuseert zich in een interview met het Britse Sky voor zijn uitspraken en de commotie die naar aanleiding daarvan is ontstaan.

“Mensen zeggen vaak dingen zonder er al te veel bij na te denken. Waarschijnlijk deed ik hetzelfde,” aldus Ecclestone. “Ik kan begrijpen dat men denkt dat ik verdedig wat hij in Oekraïne gedaan heeft, maar dat doe ik niet.”

“Ik groeide op tijdens de tweede wereldoorlog. Ik weet dan ook hoe het is. Ik leef mee met de mensen in Oekraïne die enorm hard leiden voor iets waaraan ze zelf geen schuld treffen. Ze hebben niets fout gedaan.”

“Ze hebben niets begonnen, ze hebben niets gedaan. Ze willen gewoon verder met hun leven. Ze willen dat hun kinderen naar school kunnen gaan en proberen naar het werk te gaan zodat ze iets verdienen en verder kunnen met hun leven en familie.”

“Ze verdienen het niet om te lijden. Dit is voor niemand goed. Ik zie niemand hier iets bij winnen. Ze moeten samenkomen en tot een akkoord komen. Het spijt me indien ik iets gezegd heb dat iemand van streek zou gemaakt hebben, dat was zeker de bedoeling niet.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print