Carlos Sainz: “Deze opgave komt bijzonder hard aan, het is hartverscheurend”

Ferrari
Ferrari

Na zijn overwinning in Silverstone leek Carlos Sainz ook op de Red Bull Ring op weg naar een ijzersterk resultaat en een podiumplaats. Tot zijn Ferrari plots de geest gaf en in brand vloog …

Uitgerekend op het moment dat Sainz de aanval ging inzetten op Max Verstappen voor de tweede plaats verloor de Spanjaard vermogen. “Nee, nee, nee, …” schreeuwde Sainz het uit over de boordradio, waarna hij zijn brandende Ferrari aan de kant parkeerde.

“Er was vooraf helemaal geen indicatie dat dit met de motor zou gebeuren,” zei een enorm teleurgestelde Carlos Sainz tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Erg plots, ik heb er geen woorden voor, we verliezen heel wat punten en een geweldig resultaat voor het team. Dit had een eenvoudige 1-2 moeten worden.”

Sainz gaf toe dat het bijzonder moeilijk was om deze opgave te incasseren.

“Zeker en vast, het was zeer moeilijk om te incasseren, we gingen heel wat punten inlopen op de leiders van het kampioenschap, zowel Max als Red Bull,” aldus Sainz.

“We gingen een groots resultaat behalen voor het teams en plots finisht één van beide wagens niet. Dit is hartverscheurend, we moeten echter blijven pushen en deze bladzijde omdraaien. Het seizoen is nog lang.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print