Ferrari vreest herhaling van motorprobleem: “Oorzaak is waarschijnlijk hetzelfde”

F1- Twitter
F1- Twitter

Na de dramatische opgave van Carlos Sainz tijdens de GP van Oostenrijk is Ferrari een onderzoek naar de oorzaak van het motorprobleem begonnen. Bij Ferrari vrezen ze dat het motorprobleem bij Carlos Sainz gelijkaardig is aan dat van Charles Leclerc tijdens de race in Azerbeidzjan.

In Azerbeidzjan reed Charles Leclerc aan de leiding van de race toen plots zijn motor de geest gaf en hij een bijna zekere overwinning en kostbare punten verloor. In Oostenrijk zagen we Carlos Sainz eveneens uit het niets motorproblemen ervaren en verloor Sainz een bijna zekere podiumplaats.

Twee erg kostbare opgaves voor Ferrari en bij de Scuderia vrezen ze dat het motorprobleem van Sainz op de Red Bull Ring gelijkaardig is aan het probleem van Leclerc op het stratencircuit van Bakoe.

“Ik denk dat we dit jaar nog maar twee keer een motor hadden die de geest gaf, de andere waren power units, maar dan op het vlak van de interne verbrandingsmotor, twee keer,” aldus Binotto.

“We moeten overduidelijk onderzoeken wat er gebeurd is. Is het hetzelfde als wat we in Bakoe met Charles hebben ervaren? Zeer waarschijnlijk wel.”

“Het is zeker en vast een bezorgdheid waaraan onze mensen in de fabriek in Maranello zeer hard werken om een oplossing te vinden, het is nog niet opgelost.”

“Als je ziet wat er met Carlos is gebeurd dan zie je dat het nog niet opgelost is,” besluit Binotto.

Ferrari
Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print