Ferrari-teambaas Mattia Binotto zal verschillende F1-races missen

Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, zal niet aanwezig zijn tijdens de GP van Turkije. Binotto zal ook nadien tijdens verschillende races waarschijnlijk gewoon in de Ferrari-fabriek blijven.


Gezien de teleurstellende prestaties dit seizoen is Ferrari zich volop aan het focussen op verbeteringen voor 2021. De wagen voor volgend jaar krijgt dan ook momenteel de meeste aandacht, gezien de grote kloof in de wk-stand is dat niet meer dan logisch.

Ook teambaas Binotto verschuift duidelijk zijn focus. Zo zal Binotto niet aanwezig zijn tijdens de Turkse GP, dit om zich in de fabriek te focussen op de ontwikkelingen voor volgend jaar. Een duidelijk teken dat 2020 nu echt wel afgeschreven is.

“Je moet altijd een balans vinden tussen je taken op het circuit en in de fabriek. De fabriek is belangrijk voor de ontwikkeling van de wagen en het voorbereiden van de wagens,” aldus Binotto.

Binotto zal daarom zowel in 2021 als nog dit jaar niet aanwezig zijn tijdens verschillende races.

“Ik zal niet alle races volgen. Ook dit jaar zal ik nog races missen, ik overweeg om tijdens het slot van het seizoen races te skippen, te beginnen met Turkije.”

“Wanneer je uiteindelijk verantwoordelijk bent voor een volledig team, dat is uiteraard het raceweekend op zich belangrijk … maar het management van het volledig team is zelfs nog belangrijker.”
a:0:{}
Naar aanleiding van ‘International Men’s Day’, die in het teken staat van mentale gezondheid, heeft McLaren-rijder Lando Norris getuigd over de mentale problemen die hij vorig jaar tijdens zijn debuutseizoen in de Formule 1 had.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print