Verstappen: “Red Bull moet het anders doen om Mercedes te verslaan”

Voor het zoveelste jaar op rij zijn Red Bull en Max Verstappen er niet in geslaagd om voor de wereldtitel te strijden. Volgens Verstappen moet er dringend iets veranderen aan de aanpak van Red Bull om in de toekomst Mercedes te kunnen verslaan.


Met nog vier races te gaan lijkt Max Verstappen op weg om derde in het kampioenschap te worden, weliswaar op ruime afstand van Lewis Hamilton die andermaal kampioen zal worden. Ook Red Bull zal nog maar eens op ruime afstand van Mercedes finishen, er moet volgens Verstappen dan ook iets veranderen om in de toekomst wel te kunnen strijden voor de titel.

“Er zijn redelijk wat dingen,” vertelde Verstappen tijdens een interview met het officiële F1-magazine. “Eerst en vooral zijn we tijdens het begin van het seizoen te traag. We moeten er dus voor zorgen dat de wagen meteen competitief is.”

“Hoe we dat moeten doen? Dat hebben we duidelijk nog niet gevonden, we zullen onze benadering moeten wijzigen. We zullen een andere manier van werken moeten hanteren.”

Er zijn volgens Verstappen echter ook heel wat dingen die wel goed gaan bij Red Bull, maar om F1-kampioen te worden moet alles perfect gaan.

“Op veel andere vlakken zijn we wel goed. We zijn zeer goed wat de pitstops betreft en ook onze strategie is goed,” aldus Verstappen.

“Ik denk niet dat er op dat vlak veel dingen fout gaan. Los daarvan missen we dit jaar overduidelijk motorvermogen. Er zijn heel wat dingen waaraan we moeten werken om in staat te zijn met Mercedes te vechten.”
a:0:{}
De Duitser Maro engel heeft in een Mercedes AMG GT Black Series het ronderecord voor personenwagens op de befaamde Nordschleife verbroken. Bekijk hieronder zijn rondje.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print