“Ferrari-teambaas is de moeilijkste job in de F1, afwachten of Frederic Vasseur de geschikte persoon is”

Ferrari
Ferrari

Volgens voormalig F1-piloot Martin Brundle wacht Frederic Vasseur als teambaas van Ferrari een erg moeilijke taak. Of Vasseur de geschikte persoon is, dat valt volgens Brundle ook nog af te wachten.

“Volgens mij is teambaas bij Ferrari zijn één van de moeilijkste jobs in deze sport,” vertelt Martin Brundle tegenover ‘Sky News’ in een reactie op het nieuws dat Frederic Vasseur de nieuwe Ferrari-teambaas wordt. “Mattia Binotto die zeer lang voor Ferrari werkt die weggaat en Fred Vasseur die komt, dat is een belangrijke beslissing.”

“Hij heeft een sterke staat van dienst met veel successen in de autosport, vooral de junior-raceklassen.”

“Heeft hij geweldige dingen bij Alfa Romeo gedaan waarvan je dacht ‘Wow, hij is op weg naar een echte topjob?’ Nee, niet echt. We zullen zien of hij over de capaciteiten beschikt om Ferrari in de juiste richting te krijgen.”

Een ander moeilijk aspect is zijn erg nauwe verbondenheid met Ferrari-rijder Charles Leclerc. Vasseur zal er over moeten waken dat beide rijders tevreden zijn en de ene rijder zich niet benadeeld voelt tegenover de andere.”

“Als ze Vasseur hebben gekozen omwille van zijn relatie me Leclerc die erg close is dan is dat de verkeerde reden,” aldus Brundle. “Zijn taak is veel uitgebreider dan dat.”

“Bij Ferrari hebben ze met Carlos Sainz en Charles Leclerc één van de mooiste rijdersduo’s in de Formule 1. Ze moeten zich allebei comfortabel, geliefd en gesteund voelen.”

“Fred gaat niet zomaar de kaart van Leclerc kunnen trekken. Ze maken meer kans om Leclerc ook in de toekomst in het team te houden als hij zich comfortabel voelt maar het draait rond performance.”

“Het draait hem niet rond wie met wie vriendelijk overweg gaat, het is net het tegenovergesteld. Het draait hem rond wie hem de wagen en het team geeft waarmee hij voor de wereldtitel kan strijden.”

“Of hij met Vasseur heeft geracet en kampioenschappen in de junior-raceklassen heeft gewonnen, net als zijn broer, dat is gepasseerd.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023