“Ferrari wordt dit jaar alsnog gestraft voor haar F1-motor in 2019”

Ferrari presteert dit jaar fors ondermaats en hoe langer hoe meer wordt daarvoor verwezen naar het motorvoordeel dat het vorig jaar had. Volgens de Nederlander Tom Coronel wordt de Italiaanse renstal daardoor alsnog dit en volgend jaar gestraft voor wat het in 2019 deed.


De ‘vertrouwelijke’ schikking tussen Ferrari en de FIA wat betreft de 2019-motor van Ferrari blijft de gemoederen bedaren. De ondermaatse prestaties van Ferrari dit seizoen vallen volgens sommige ingewijden uit de motorsport toe te schrijven aan de omstreden motor uit 2019.

Bij de concurrentie heerste er altijd heel wat wantrouwen over de Ferrari-motor van vorig jaar. Er werden eind vorig seizoen technische richtlijnen door de FIA uitgevaardigd maar pas met de vertrouwelijke schikking leek er echt een invloed te zijn op de prestaties van de Ferrari-krachtbron.

Ferrari presteert dit jaar heel wat minder goed, iets dat ook Ferrari-voorzitter John Elkann toegegeven heeft. Volgens Elkann is het chassis bij Ferrari al jarenlang ondermaats en daar komt nog eens bij dat ze dit jaar door de schikking motorvermogen verloren hebben.

Volgens de Nederlandse WTC-rijder Tom Coronel worden ze bij Ferrari zo alsnog gestraft voor wat het in 2019 met haar Ferrari-motor heeft gedaan. Ook volgend seizoen zal het gevolgen hebben want de doorontwikkeling van de wagens is aan banden gelegd, niet verwonderlijk dat Elkann er mee rekening houdt dat Ferrari pas in 2022 opnieuw overwinningen kan behalen.

“Ze worden nu op de baan gestraft voor het feit dat ze vorig jaar – op wat voor manier dan ook – enkele voordeeltjes hadden gevonden. Ze zijn lui geworden doordat ze motorisch over hadden,” legt Coronel uit tegenover ‘GPUpdate’.

“Iedereen weet dat Ferrari vorig jaar iets gedaan heeft dat niet helemaal mocht. Ze waren niet echt illegaal, maar misschien toch wel een klein beetje.”

Op het vlak van prestaties draagt Ferrari volgens Coronel daar nu en volgend jaar dus de gevolgen van door.

“Nu worden ze eigenlijk alsnog gestraft, maar dan in sportief opzicht,” aldus de Nederlander.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print