“Ferrari wou de FIA beïnvloeden”

Voormalig FIA-president Max Mosley verklaarde onlangs dat Luca di Montezemolo hem ooit zou hebben gevraagd om in het belang van Ferrari te handelen.
We kennen waarschijnlijk allemaal het moment nog dat de teams in discussie gingen omwille van de dubbeldek diffuser die de wagens van Brawn GP zo oppermachtig maakte. De bijzondere uitvinding van Ross Brawn werd destijds niet als illegaal aanzien door de FIA. In principe valt de situatie zowat te vergelijken met de merkwaardige uitvinding van McLaren in 2010, het zogenaamde F-duct. Volgens Max Mosley zou Ferrari-president Luca di Montezemolo hem dagelijks hebben opgebeld met het verzoek de dubbeldek diffuser alsnog illegaal te doen verklaren. Gelukkig ging Max Mosley, heilig als altijd, niet op het verzoek van Luca di Montezemolo in.

“Toen we ons destijds over de dubbeldek diffuser moesten uitspreken rinkelde mijn telefoon elke dag. Luca di Montezemolo wilde dat ik uitzocht op welke manier er beroep kon aangetekend worden. Ik moest hem verzekeren dat Ferrari toen de overwinning zou kunnen behalen. Ik ben niet op zijn verzoek ingegaan want men zou sowieso al geen rekening meer gehouden met het in beroep geen tegen de zaak. Op een zekere dag bevond ik me op de Turin Motor Show en plots stapten er twee mensen op me af van Ferrari. Ze kwamen me bedanken voor hetgeen ik regelde inzake de toepassing van de barge boards destijds. Ook toen had ik Ferrari eigenlijk niet geholpen”, zo verklaarde Max Mosley.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}