Red Bull: “We hadden Webber nooit de schuld mogen geven”

De lont moet dringend uit het kruidvat worden gehaald bij Red Bull en daarmee is men volop bezig.
De interne spanningen liepen de voorbije dagen erg hoog op, wat uiteraard zijn gevolgen kan hebben voor de teamwerking en de strijd om de titel. Bij Red Bull had men enigszins de zwarte piet richting Mark Webber geschoven door te zeggen dat hij meer plaats had moeten maken.

Op die woorden lijkt men bij Red Bull nu terug te komen. Men geeft toe dat het fout was om de schuld voor het incident bij Webber te leggen.

“Uiteindelijk winnen en verliezen we als een team. Zondag verloren we als een team omdat twee rijders een incident hadden. Nadat we alle informatie hadden vergaard en bekeken hadden, mag men duidelijk stellen dat het een race-incident was dat nooit meer opnieuw mag voorvallen,” aldus Christian Horner.

Volgens Horner is nu iedereen binnen het team ervan overtuigd dat geen van beide rijders specifiek schuld treft aan het incident. Dat staat in schril contrast met eerdere uitlatingen van Helmut Marko, kort na de race.

“Nadat we alles bekeken hadden, inclusief informatie die niet beschikbaar kort na de race, is ook ondermeer Helmut Marko akkoord met deze stelling,” voegde Christian Horner eraan toe.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}