FIA doet toekomstplannen uit de doeken

FIA president Max Mosley heeft vandaag in een brief de toekomstplannen van de FIA verduidelijkt. De ideeën moeten tegen 2011 in de praktijk worden omgezet.

In de brief stelt Mosley drie hoofddoelstelling voorop:

1. Kostenvermindering

De jaarlijkse kosten in de Formule 1 moeten gehalveerd worden. De teams moeten zelf manieren bedenken om aan die quota te voldoen. De enige beperking hierop is dat het spektakel voor de toeschouwers niet mag verminderen. 

Het moet mogelijk zijn voor privé-teams om mee te draaien in de Formule 1. Ze moeten voorzien worden van een goede versnellingsbak, geleverd door de grote constructeurs tegen een redelijke prijs.

2. Betere wedstrijden

Het moet beter mogelijk zijn voor de wagens om dicht bij elkaar te rijden. De reglementen voor het seizoen 2009 geven al een eerste aanzet. Ook hier moeten de teams zelf voor maatregelen zorgen.

3. Brandstofverbruik moet efficiënter

Het brandstofverbruik moet tegen 2011 met twintig procent gedaald zijn. Tegen 2015 moet er een halvering komen. De rondetijden en topsnelheden mogen evenwel niet verminderen.

We hopen dat de teams nieuwe technologiën ontwikkelen die dit kunnen bewerkstelligen.

bron:FIA

Geef je mening over de toekomstplannen van de FIA op ons forum:http://f1journaal.edpnet.be/phpBB3/viewtopic.php?f=1&t=5141&p=149703#p149703

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer