FIA dreigt Max Verstappen en Lewis Hamilton te bestraffen met ‘puntenaftrek’

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Titelrivalen Max Verstappen en Lewis Hamilton hebben een duidelijke waarschuwing gekregen van FIA-racedirecteur Michael Masi. Bij onsportief gedrag kan er een ‘puntenaftrek’ plaatsvinden.

Met enkel nog de seizoensfinale in Abu Dhabi hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton exact hetzelfde aantal punten. Aangezien Verstappen meer overwinningen heeft zou een dubbele uitvalbeurt betekenen dat Verstappen zich bij een gelijk aantal punten tot kampioen kroont.

Na de incidentrijke GP van Saudi-Arabië waarbij er verschillende discutabele fases waren en straffen werden uitgedeeld willen de FIA en de F1 absoluut vermijden dat de titelstrijd door een crash van Verstappen en Hamilton beslist wordt. Daarnaast hoopt uiteraard ook niemand dat de titelstrijd door de stewards wordt beslist.

FIA-racedirecteur heeft er in de aanloop naar het raceweekend op het Yas Marina Circuit nogmaals op aangedrongen om alles eerlijk te houden. Masi dreigde zelfs met een eventuele ‘puntenaftrek’. Niet alleen de rijders maar ook de teams riskeren ‘puntenaftrek’.

Indirect is dit vooral een waarschuwing richting Max Verstappen want mocht de Nederlander inderdaad samen met Hamilton crashen en uitvallen is hij sowieso zeker van de titel indien het risico op ‘puntenaftrek’ niet bestond.

De voorbije weken liepen de spanningen tussen Red Bull en Mercedes, maar ook tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton hoog op. Met deze waarschuwing probeert racedirecteur Michael Masi nogmaals duidelijke richtlijnen uit te vaardigen in de hoop commotie en smerige spelletjes te vermijden.

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022