Max Verstappen: “We gaan alles geven om het kampioenschap te winnen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen kijkt uit naar de seizoensfinale in Abu Dhabi, de allesbepalende race voor de beslissing van het F1-kampioenschap.

Vorig jaar wist Max Verstappen de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi te winnen maar dat zegt uiteraard niets over de race dit jaar. Bovendien is ook het Yas Marina Circuit op enkele cruciale punten aangepast.

“Allereerst vind ik het leuk om weer terug te zijn in Abu Dhabi! De race van vorig jaar zegt niet altijd wat over het resultaat dat we dit keer gaan behalen, want er waren meerdere factoren die daar toen aan hebben bijgedragen,” vertelt Verstappen op zijn officiële website.

“We kwamen de afgelopen races wat snelheid tekort, maar hopelijk is dat dit weekend niet het geval.”

Door aanpassingen aan het circuit zal het Yas Marina Circuit veel sneller zijn en lijkt het circuit ook beter bij de Mercedes F1-bolide te passen.

“Het Yas Marina Circuit is op een aantal plekken wat veranderd, wat maakt dat het nu een stuk sneller is”, aldus Verstappen

“Het wordt interessant om te zien hoeveel invloed dit heeft op de afstelling van de auto. Het is enorm belangrijk om ons hier in Abu Dhabi goed te kwalificeren. Hopelijk gaat ons dat lukken.”

De race in Abu Dhabi vormt de ontknoping van een ongelooflijk spannende titelstrijd dit seizoen.

“We hebben dit jaar al veel gewonnen en goede momenten beleefd, en we zijn over het algemeen een stuk competitiever dan in voorgaande jaren,” blikt Verstappen terug op het seizoen tot dusver.

“Als team kunnen we dan ook erg tevreden en trots zijn op wat we dit seizoen hebben bereikt. Lewis en ik hebben een gelijk aantal punten en ik weet dat we als team alles gaan geven om het kampioenschap te winnen. Het gaat een spannende race worden en we willen het seizoen op de best mogelijke manier afsluiten.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022